Advertisement

Mescid-I Aksa Nerede : Mescidi Aksa (KUDÜS) | Islami sanat, Kudüs, Islam : Kudüs, tüm dönemlerde tüm dinler için kutsal kabul edilen bir yer.

Mescid-I Aksa Nerede : Mescidi Aksa (KUDÜS) | Islami sanat, Kudüs, Islam : Kudüs, tüm dönemlerde tüm dinler için kutsal kabul edilen bir yer.. Siz de (ey müminler!) nerede bulunursanız (namazda) yüzünüzü oraya doğru çevirin. Muhammed'in i̇sra ve mirac hadisesi sırasında gerçekleştirdiği yolculuğun yeryüzündeki gece yolculuğu olarak bilinen i̇srâ kısmında yöneldiği yerdir. Neden kudüs bu kadar öenemli? Aksa kelimesi en uzak anlamındadır. Muhammed'e (sav) kadar birçok peygamberlerin, alimlerin ayak bastığı;

Kudüste, süleyman mabedî'nin güney tarafındaki camiye denilmektedir. المسجد الأقصى)), müslümanlarca da kutsal kabul edilen ve müslümanların ilk kıblesi olduğuna inanılan bir yapıdır. Cami haçlı seferleri'nin başlamasıyla müslümanlarla hıristiyanlar arasında birkaç kez el değiştirdikten sonra 1967 yılında i̇srail'in işgaline girmiştir. Kudüs, tüm dönemlerde tüm dinler için kutsal kabul edilen bir yer. Neden kudüs bu kadar öenemli?

Kudüs nerede? Gazze ve Mescid-i Aksa'nın önemi ve tarihi ...
Kudüs nerede? Gazze ve Mescid-i Aksa'nın önemi ve tarihi ... from i.pstimaj.com
Aksa kelimesi en uzak anlamındadır. Peki mescidi aksa hakkından ne kadar bilgiye sahipsiniz? Mescid'in inaş edilmesine hz davut zamanında başlanmıştır. Muhammed tarafından kıble olarak duyurulmuştur ve hicret sonrası geçen 17 aya kadar bu şekilde kalmıştır. Mescidi aksa'nın i̇slam dünyasında önemli bir yerinin olması da. Burada bulunan küçük bir tepe olan morya tepesi üzerinde bulunur. Yaklaşık 144 dönüm üzerinde yayılmıştır. Kudüs'ün doğusundaki eski şehir bölgesinde bulunur ve müslümanların ilk kıblesidir.

Lakin sonradan romalılar da kudüs'ü işgal edince aksa'yı tekrar talan edip yakarlar.

Neden kudüs bu kadar öenemli? Mescid'in inaş edilmesine hz davut zamanında başlanmıştır. Mescidi aksa tarihi boyunca birçok din ve medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Süleyman tarafından yapılacağını bildirir (ii. Kudüs'ün doğusundaki eski şehir bölgesinde bulunur ve müslümanların ilk kıblesidir. Muhammed tarafından kıble olarak duyurulmuştur ve hicret sonrası geçen 17 aya kadar bu şekilde kalmıştır. Filistin topraklarında kudüs şehrinin bir parçasıdır. Öncelikle sizi kutlamaktan başka bir şey gelmiyor elimden,onu bir belirteyim.gerçekte sırf ilk vahyin yerini ve gerçek mescid i aksa yı tanımladığınız veya en azından bilinenlerin ,yaygın kanaatin,yüzde yüz doğru olmadığını kanıtladığınız için. Lakin sonradan romalılar da kudüs'ü işgal edince aksa'yı tekrar talan edip yakarlar. Yaklaşık 144 dönüm üzerinde yayılmıştır. Muhammed'in i̇sra ve mirac hadisesi sırasında gerçekleştirdiği yolculuğun yeryüzündeki gece yolculuğu olarak bilinen i̇srâ kısmında yöneldiği yerdir. Mescidi aksanın bugünkü hali emeviler ve abbasiler tarafından şekillendirilmiştir. Müslümanların eski kıblesi olan mescid kudüs kentinde yer alır.

Kudüs, vahye (dini bir hükmün bildirilmesi, onun kalbe nakşedilmesi) dayanan bütün dinlerde kutsal sayılan bir şehirdir. Kudüs'ün doğusundaki eski şehir bölgesinde bulunur. Neden kudüs bu kadar öenemli? Lakin sonradan romalılar da kudüs'ü işgal edince aksa'yı tekrar talan edip yakarlar. Mescidi aksa'nın i̇slam dünyasında önemli bir yerinin olması da.

Mescid-i Aksa, Kubbet-üs Sahra farkı nedir? Hacer-i ...
Mescid-i Aksa, Kubbet-üs Sahra farkı nedir? Hacer-i ... from img3.aksam.com.tr
Lakin sonradan romalılar da kudüs'ü işgal edince aksa'yı tekrar talan edip yakarlar. Muhammed tarafından kıble olarak duyurulmuştur ve hicret sonrası geçen 17 aya kadar bu şekilde kalmıştır. المسجد الأقصى)), müslümanlarca da kutsal kabul edilen ve müslümanların ilk kıblesi olduğuna inanılan bir yapıdır. Muhammed'in i̇sra ve mirac hadisesi sırasında gerçekleştirdiği yolculuğun yeryüzündeki gece yolculuğu olarak bilinen i̇srâ kısmında yöneldiği yerdir. Öncelikle sizi kutlamaktan başka bir şey gelmiyor elimden,onu bir belirteyim.gerçekte sırf ilk vahyin yerini ve gerçek mescid i aksa yı tanımladığınız veya en azından bilinenlerin ,yaygın kanaatin,yüzde yüz doğru olmadığını kanıtladığınız için. Mescidi aksanın bugünkü hali emeviler ve abbasiler tarafından şekillendirilmiştir. Kudüs, vahye (dini bir hükmün bildirilmesi, onun kalbe nakşedilmesi) dayanan bütün dinlerde kutsal sayılan bir şehirdir. Peki mescidi aksa hakkından ne kadar bilgiye sahipsiniz?

Peki mescidi aksa hakkından ne kadar bilgiye sahipsiniz?

المسجد الأقصى)), müslümanlarca da kutsal kabul edilen ve müslümanların ilk kıblesi olduğuna inanılan bir yapıdır. Lakin sonradan romalılar da kudüs'ü işgal edince aksa'yı tekrar talan edip yakarlar. Süleyman tarafından yapılacağını bildirir (ii. Öncelikle sizi kutlamaktan başka bir şey gelmiyor elimden,onu bir belirteyim.gerçekte sırf ilk vahyin yerini ve gerçek mescid i aksa yı tanımladığınız veya en azından bilinenlerin ,yaygın kanaatin,yüzde yüz doğru olmadığını kanıtladığınız için. Yaklaşık 144 dönüm üzerinde yayılmıştır. Müslümanların eski kıblesi olan mescid kudüs kentinde yer alır. Kudüste, süleyman mabedî'nin güney tarafındaki camiye denilmektedir. Kudüs, vahye (dini bir hükmün bildirilmesi, onun kalbe nakşedilmesi) dayanan bütün dinlerde kutsal sayılan bir şehirdir. Neden kudüs bu kadar öenemli? Mescidi aksa tarihi boyunca birçok din ve medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Siz de (ey müminler!) nerede bulunursanız (namazda) yüzünüzü oraya doğru çevirin. Burada bulunan küçük bir tepe olan morya tepesi üzerinde bulunur. Birçok milletin ve dinin izini taşıyan kutsal.

Burada bulunan küçük bir tepe olan morya tepesi üzerinde bulunur. Muhammed'e (sav) kadar birçok peygamberlerin, alimlerin ayak bastığı; Mescidi aksa tarihi boyunca birçok din ve medeniyete ev sahipliği yapmıştır. Müslümanların eski kıblesi olan mescid kudüs kentinde yer alır. Mescidi aksanın bugünkü hali emeviler ve abbasiler tarafından şekillendirilmiştir.

Mescid-i Aksa Nedir?
Mescid-i Aksa Nedir? from www.makaleler.com
Mescidi aksanın bugünkü hali emeviler ve abbasiler tarafından şekillendirilmiştir. Burada bulunan küçük bir tepe olan morya tepesi üzerinde bulunur. Filistin topraklarında kudüs şehrinin bir parçasıdır. Cami haçlı seferleri'nin başlamasıyla müslümanlarla hıristiyanlar arasında birkaç kez el değiştirdikten sonra 1967 yılında i̇srail'in işgaline girmiştir. Müslümanların ilk kıblesi olan mescidi aksa'nın ışıkları söndürüldü. Muhammed tarafından kıble olarak duyurulmuştur ve hicret sonrası geçen 17 aya kadar bu şekilde kalmıştır. Kudüs, vahye (dini bir hükmün bildirilmesi, onun kalbe nakşedilmesi) dayanan bütün dinlerde kutsal sayılan bir şehirdir. Neden kudüs bu kadar öenemli?

Lakin sonradan romalılar da kudüs'ü işgal edince aksa'yı tekrar talan edip yakarlar.

Birçok milletin ve dinin izini taşıyan kutsal. Müslümanların eski kıblesi olan mescid kudüs kentinde yer alır. Lakin sonradan romalılar da kudüs'ü işgal edince aksa'yı tekrar talan edip yakarlar. Cami haçlı seferleri'nin başlamasıyla müslümanlarla hıristiyanlar arasında birkaç kez el değiştirdikten sonra 1967 yılında i̇srail'in işgaline girmiştir. Siz de (ey müminler!) nerede bulunursanız (namazda) yüzünüzü oraya doğru çevirin. Günümüzde mescidi aksa, eski süleyman mabedinin güneyindeki camiye denilmektedir. Muhammed tarafından kıble olarak duyurulmuştur ve hicret sonrası geçen 17 aya kadar bu şekilde kalmıştır. Muhammed'e (sav) kadar birçok peygamberlerin, alimlerin ayak bastığı; Öncelikle sizi kutlamaktan başka bir şey gelmiyor elimden,onu bir belirteyim.gerçekte sırf ilk vahyin yerini ve gerçek mescid i aksa yı tanımladığınız veya en azından bilinenlerin ,yaygın kanaatin,yüzde yüz doğru olmadığını kanıtladığınız için. Süleyman tarafından yapılacağını bildirir (ii. Aksa kelimesi en uzak anlamındadır. المسجد الأقصى)), müslümanlarca da kutsal kabul edilen ve müslümanların ilk kıblesi olduğuna inanılan bir yapıdır. İslam kaynaklarında bu mekân için beytülmakdis ve süleyman mabedi gibi isimler de kullanılmış.

Aksa kelimesi en uzak anlamındadır mescid-i aksa. Mescid'in inaş edilmesine hz davut zamanında başlanmıştır.

Post a Comment

0 Comments